Welcome bij Bio Brussel

Over Ons

Verse Bio Groenten
Bio Bloemen
Bio Fruitsap
Biologische Bloem

Begin maart start de vollegrondsteelt van groenten op ons bedrijf. We planten bloemkool, broccolli, verschillende sla’s, andijvie, venkel, spitskool, koolrabi… en zaaien busselwortelen, spinazie, radijzen, boterrapen….

Begin april start de oogst van busselajuin, spinazie,peterselie, rucola die overwinterd hebben in de koude tunnels. Eind april is er de eerste oogst van sla’s en andijvie..

Intussen werden de eerste bonen en erwten gezaaid en worden elke veertien dagen nieuwe biologische gekweekte planten geplant.

Begin mei komen de tomaten, paprika’s, aubergines en komkommer in de tunnels die we vanaf juli zullen kunnen oogsten.

Tijdens de zomer wordt het hele lente-assortiment nog eens aangeplant die tussen september en eind november zullen verkocht worden.

Vanaf augustus wordt hieraan toegevoegd: veldsla, postelein, tuinkers, prei, spruiten en groene kool.

De drukste periode op het bedrijf situeert zich tussen april en half juni: op dat ogenblik moet er én geplant én geoogst én vooral aan onkruidbestrijding worden gedaan.

Buiten enkele gewassen die we zelf opkweken, komen onze planten van bij Plantenkwekerij De Koster uit Merchtem, die biologische planten kweekt en verdeelt.

Bemesting gebeurt met biologische kippemest van collega Georges Van Laethem uit St-Pieters-Leeuw. We vullen aan met een commerciële biobemesting.

Alle onkruidbestrijding gebeurt mechanisch en bij slechte weersomstandigheden moet er nogal eens met de hand gewied worden.

Voor alle werkzaamheden (planten, wieden en oogsten) doen we beroep op seizoensarbeidskrachten.

Ziektebestrijding is niet zo moeilijk meer: door de jaren heen ontstond een biologisch evenwicht. De grootste plaag– vooral in het voorjaar – zijn de duiven. We dekken af met met plastieknetten om vooral koolgewassen te beschermen. Hierdoor zijn onze gewassen ook vrij van rupsen. Tegen aantasting door wortelvlieg worden de busselwortelen tot begin juli afgedekt.

De elektriciteit voor het woonhuis en het bedrijf (frigo’s) wordt geproduceerd met zonnepanelen. Besproeien gebeurt met grondwater en bevloeiïng in de tunnels met regenwater.

Transport voor de verkoop is op basis van LPG

Verse biologische producten